top of page

Om oss

Selvmordspodden er en podcast som omhandler selvmord. Vi tror at det alltid finnes en annen løsning. I podcasten fokuserer vi på historier og intervjuer mennesker som på forskjellige måter er berørt av temaet.

Alt fra etterlatte, familie, venner, kollegaer, fagpersonell og mennesker som selv har prøvd å ta eget liv.  Vi diskuterer myter om selvmord, kjennetegn, gir tips og nevner alltid hvor man kan få hjelp.

Vårt ønske er å bryte ned stigmaet i samfunnet rundt selvmord og psykisk helse. Ikke minst at ikke en til skal velge selvmord.

Vi er på sosiale medier og du kan høre oss på nettsiden og spotify.

Historien bak

Anne Giljebrekke er mor til fire og bestemor til fem når det utrolige skjer: Hennes 27 år gamle sønn, Thomas, sender mail der han tar avskjed med alle, og minutter senere har han tatt sitt eget liv.

Ingen ante noe. Ikke familie, venner eller kollegaer. Alt så vellykket ut på utsiden. Han var alltid blid, hadde masse venner, elsket familie, venner og jobben sin. Hvordan er det egentlig å plutselig havne i denne situasjonen? Hvordan kommer man seg videre i livet?

Etter den forferdelig tragiske hendelsen har Anne valgt å være åpen om dette. Hun har ønsket å fortelle litt hvordan det første halve året etter selvmordet har vært. Hun har skrevet en bok som heter «Å miste en sønn i selvmord» i tillegg har hun startet en podcast ved navn «Selvmordspodden».

Håpet til Anne Giljebrekke er at både boka og podcasten kan hjelpe familie og venner til å tørre å være åpne når et selvmord skjer. Mest av alt ønsker hun og døtrene at ikke en til skal velge selvmord.

Grunnlegger og programleder

DSC06815-3.jpg

Anne Giljebrekke

Grunnlegger & podcastprogramleder

Våre støttespillere og sponsorer

Logo_reinhartsen_2.png
Jølstad logo ny.png
last ned.png
Storebrand_logo.svg.png
bottom of page